Utbildning

2015/11/03

MakerSheroes – kunskap med mål att förändra framtiden

"Över hela vårt avlånga land råder ett slags makerfeber. Höstlovet har kantats av makeraktiviteter från norr till söder. Och det är med skaparlust i fokus dessa event får ett så kraftfullt genomslag. Skaparglädjen går inte att ta miste på, oavsett ålder och bakgrund, alla är som trollbundna! Pessimisterna avfärdar makerkulturen och programmering som en fluga (var det inte så att internet också var en fluga)?

MakerSheroes är ett spännande projekt som sträcker sig över sex terminer och syftar till att tekniskt utbilda unga kvinnor i förorten. Fokus ligger på innovation och att skapa praktisk erfarenhet av att arbeta med tekniska lösningar samt förståelse för dessa.

– Under hösten 2015 har vi startat ett projekt där 15 unga tjejer kommer att få lära sig använda mekanismer, elektronik och programmering för att själva skapa egna rörliga och roliga butiksskyltningar i Kista galleria. Tjejerna kommer att få arbeta praktiskt och lära sig att skapa användbara lösningar. Tjejerna i projektet kommer att få kunskap som ger en unik förmåga att påverka framtiden, både på arbetsmarknaden och på fritiden. De utbildas också till handledare och förebilder och ska så småningom få möjlighet att föra kunskapen vidare till barn och unga förklarar Harriet Aurell som leder programmet."

Läs hela artikeln här:
http://horisonten.io/2015/10/makersheroes-kunskap-med-mal-att-forandra-framtiden/

Kommentera